Dijital Kredi Rehberi
EFT Hesaba Ne Kadar Zaman İçinde Geçer? (HESABA YATAR) | YAZIYI OKUYUN
Anasayfa > Banka > Banka ve Kredi Kartı Şube Kodu Öğrenme Yolu? (ŞUBE TESPİT)

Banka ve Kredi Kartı Şube Kodu Öğrenme Yolu? (ŞUBE TESPİT)

bankamatik kartı şube kodu bulma

Banka ve kredi kartı şube kodu öğrenme sorunu olan tüm kullanıcılar için güzel bir rehber niteliğinde yazımı yazmaya başlıyorum. Banka ve kredi kartı sahipleri genellikle kartlarının şube kodunun ne olduğunu bilmezler, ancak gerektiğinde hemen öğrenmek için, kartlarındaki şube kodunu nereden öğreneceklerini düşünürler. İşte talepkar kullanıcılar için tüm ayrıntılar: Kredi ve banka kartları, bankaların müşterilerine sunduğu ürünlerden sadece bir tanesidir. Bankalarca müşterilerinin, ödemelerinin ve hesaplarına giren paraların takibi En önemli şey! Hesaplarından para çekme ve para yatırma işlemleri kredi ve banka kartları ile gerçekleştirmeleridir.

Ülkemizde kredi kartı kullanımı çok yaygındır ve bu kullanım banka kartları için de aynı olarak kabul edilir. Siz normal bir banka hesabı açmış olsanız bile size ekstra bir kredi kartı gönderimi yapılabilir.

İşte tam bu aşamada kredi kartının hangi şubeye gönderildiğini, kredi kartının hangi şubeye ait olduğunu ve banka kartının hangi şube kartı olduğunu öğrenmek isteyebilirsiniz. Genelde kredi ve banka kartlarının bağlı olduğu şube, kart başvurusunun yapıldığı nokta olarak karşımıza çıkmaktadır. Online başvuru yaptıysanız ve daha önce bir banka müşterisi olduysanız, kartınız işlemi yaptığınız noktada otomatik olarak bu şubeye atanacaktır. Peki bu süreçler nasıl sorgulanır ve öğrenilir bir bakalım.

Şube Kodu Nedir?

Banka ve kredi kartı şube kodu; bankacılık işlemlerinin aksamaması ve hatanın meydana gelmemesi için kullanılan IBAN numarasının içerisinde bulunur. Bazı bankaların kartlarının üzerinde şube kodu yer alır. Dijital bankacılık kanallarından, para transfer işlemlerinin dekontlarından ya da banka şubesine giderek de şube kodu öğrenilebilir. Hangi şubenin müşterisi olunduğu bazı bankacılık işlemlerinin yapılabilmesi için bilinmelidir. Bu nedenle şube kodunun ve kodun ait olduğu şubenin bulunması gereklidir.

Bankamatik ve Kredi Kartı Şube Kodu İle Ne Amaçlanır?

Şube kodunun amacı, hesap sahibinin çalıştığı banka şubesinin öğrenilebilmesidir. Şube kodu ile havale işlemlerinin de daha pratik şekilde gerçekleşmesi sağlanabilir. E-bankacılık işlemleri yapılırken birçoğunda işlemin tamamlanabilmesi için şube kodunun da belirtilmesi gereklidir. Bankalar kartlardaki 16 haneli rakamların içerisinde şube kodunu belirtirler. Kartların ön yüzünde kart numarası, müşteri numarası ve şube kodu yer alır. Şube kodunu bulamayan kart sahipleri, işlemleri daha kolay yapabilmek için kart üzerinden şube kodunu öğrenebilir.

Bankomat ve Kredi Kartlarındaki Şube Kodu Kaç Haneden Oluşur?

Şube kodu hane sayısı, 4’tür. Bazı bankaların e-şube kodları 3 haneli de olabilir. Araştırma sonuçlarına göre banka ve kredi kartı sahiplerinin büyük çoğunluğu, kartlarının bankanın hangi şubesine kayıtlı olduğunu bilmiyorlar. Dolayısı ile sadece kayıtlı olunan banka şubesinden halledilebilecek işlemler için hangi banka şubesine gitmeleri gerektiğini de bilmiyorlar. Bu gibi durumlar için 4 haneli şube kodlarının bulunması ve ait olduğu şubenin öğrenilmesi gereklidir.

Bankamatik ve Kredi Kartı Şube Kodu Öğrenme Yolları Nelerdir?

Bankanıza ait kredi kartı ve bankamatik kartı Şube kodu öğrenme yöntemleri birden fazladır. En kolay hangisine ulaşabilirseniz bu yöntemi deneyerek şube kodunuzu kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz. Kısaca bu yolllardan bahsedeceğim ve daha sonra detaylı bir şekilde her maddeyi sizlere aktaracağım.

  • Bankanın müşteri hizmetlerinden şube sorgulanabilir.
  • Banka şubesine giderek şube kodu öğrenilebilir.
  • İnternet şubesi kullanılarak kredi ve banka kartı şube kodu sorgulanabilir.
  • Mobil uygulama aracılığı ile şube kodu öğrenilebilir.
  • ATM üzerinden banka şube koduna erişilebilir.
  • IBAN numarası üzerinden şube kodu bulunabilir.
  • Hesap cüzdanından şube koduna ulaşılabilir.
  • İnternetten arama yaparak şube kodu ve bu kodun ait olduğu şube öğrenilebilir.

İPUCU: Garanti BBVA bankasına ait bir kredi kartı veya bankamatik kartının şube kodunu öğrenmek istiyorsanız işte size kısa yoldan bir bağlantı; Garanti Bankası Şube Kodları

Banka ve Kredi Kartı Şube Kodu Müşteri Hizmetlerinden Nasıl Öğrenilir?

Telefon bankacılığından şube kodu öğrenmek için kart sahibinin bankasının müşteri hizmetleri numarasını araması gereklidir. Ardından müşteri temsilcisine bağlanmak için gerekli tuşlamaları yapmalıdır. Müşteri temsilcisine şube kodu sorulmalıdır. Temsilci şube kodu konusunda kart sahibini bilgilendirir.

Banka ve Kredi Kartı Şube Kodu Öğrenme İşlemi Banka Şubesinden Nasıl Yapılır?

Banka şubesinden şube kodu öğrenmek için kartın ait olduğu bankanın herhangi bir şubesine gidilmesi gereklidir. Ardından banka görevlisine şube kodunu öğrenmek istendiği söylenmelidir. Banka görevlisi kart numarası ya da kart sahibinin kimlik bilgileri üzerinden sorgulama yaptığında, şube kodunu öğrenebilir.

İnternet Bankacılığından Bankamatik ve Kredi Kartı Şube Kodu Nasıl Bulunur?

İnternet şubesinden şube kodunu bulmak için bankanın internet bankacılığı sistemine giriş yapılmalıdır. Banka hesabı ya da kredi kartı bilgilerinin yer aldığı sayfa açıldığında, şube kodunun yazdığı görülür. Para transfer işlemlerinin yapıldığı ekranlarda da paranın çekileceği hesabın hesap numarası, şubesi ve şube kodu açıkça belirtilir.

Mobil Şubeden Banka ve Kredi Kartı Şube Kodu Nasıl Sorgulanır?

Mobil bankacılık ile şube kodunu öğrenmek için banka uygulamasına giriş yapılmalıdır. Hesap ve kart bilgilerinin olduğu sayfa üzerinden şube kodu öğrenilebilir. Hesabım menüsüne girdikten sonra Profil butonuna tıklanması ve ardından Tanımlamalar butonuna tıklanarak açılan sayfadan şube kodunun görüntülenmesi mümkündür. Bu sayfada sadece şube kodu değil, aynı zamanda bu kodun ait olduğu şubenin ismi de yer alır. Bankaların mobil uygulamalarına göre şube kodunu öğrenmek için giriş yapılması gereken menü değişiklik gösterebilir.

Banka ve Kredi Kartı Şube Kodu ATM Üzerinden Nasıl Bulunur?

ATM’den şube kodunu sorgulamak için müşterisi olunan bankanın herhangi bir ATM’sinin bulunması ve bu ATM’ye gidilmesi gereklidir. ATM’ye banka ya da kredi kartı yerleştirilmelidir. Kart şifresi girildikten sonra açılan menüde, hesap ve IBAN numarası görülebilir. IBAN numarası üzerinden şube kodu bulunabilir.

IBAN Numarasından Banka ve Kredi Kartı Şube Kodu Nasıl Öğrenilir?

IBAN’dan şube kodu öğrenmek için IBAN numarasındaki rakam gruplarının anlamının bilinmesi gereklidir. IBAN numarası 26 rakamdan oluşan bir numaradır. Avrupa ülkelerinde 36 rakamdan oluştuğu görülür. Kişi bazlı değil, hesap bazlıdırlar. Dolayısı ile kart sahiplerinin birden fazla hesapları varsa, hesaplarının her birinin IBAN numarası farklıdır. Transferlerde hatalı işlem yapılmasının önüne geçilmesi için kullanılan bir numaradır.

şube kodu nasıl bulunur

IBAN numarasının son 16 hanesi hesap numarasını temsil eder. Hesap numarasının ilk 4 hanesi ise, şube kodudur. Sonraki 12 hanesi hesap numarasıdır. 12 hanenin ilk 8’i müşteri hesap numarası ve son 4’ü ek hesap numarasıdır. Dolayısı ile IBAN numarasından banka ve kredi kartı şube kodu bulmak için son 16 hanenin ilk 4 hanesine bakılmalıdır. Kart sahibi eğer IBAN numarasını bilmiyorsa; bankanın mobil uygulaması, internet şubesi, müşteri hizmetleri ve şubesi aracılığı ile IBAN numarasını sorgulayabilmesi mümkündür.

Hesap Cüzdanından Banka ve Kredi Kartı Şube Koduna Nasıl Ulaşılır?

Hesap cüzdanı ile şube kodunu bulmak için hesap açılışı zamanında bankanın vermiş olduğu hesap cüzdanının üst kısmının incelenmesi gereklidir. Bu kısımda hem şube adı hem de şube kodu yer alır. Ancak günümüzde gelişen teknoloji ile beraber kart sahipleri hesap cüzdanına ihtiyaç duymaz ve kullanmazlar.

Dijital Bankacılık Kanallarından Alınan Banka ve Kredi Kartlarının Ait Olduğu Şube Nasıl Öğrenilir?

Başvurusu online yapılan kartların şubelerini öğrenmek için daha önceden bu banka ile çalışılıp çalışılmadığının bilinmesi gereklidir. Kart sahibi eğer daha önceden bankayla çalışmış ve bankanın herhangi bir şubesinden hesap açmışsa, ilerleyen zamanlarda dijital bankacılık yöntemleri ile başvurusunu yaptığı kartlar da o şubeye tanımlanır. Kart sahibi otomatik olarak eskiden müşterisi olduğu şubenin müşterisi olmaya devam eder. Banka kartlarında da kredi kartlarında da durum aynıdır. Otomatik olarak tanımlanan banka şubesinden memnun olmayanların bankaya başvuru yaparak şube değiştirebilmeleri mümkündür. Eğer yeni bir kart başvurusu yaptıysanız ve halen ulaşmadıysa yeni basılan kredi kartı ne zaman gelir başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz.

Yeni Müşterilerin Banka ve Kredi Kartları Hangi Şubeye Tanımlanır?

Yeni müşterilerin banka şubeleri, çoğunlukla bulunulan bölgedeki merkez şube olur. Banka şubesine giderek banka ve kredi kartı alındığında, işlemin yapıldığı banka şubesinin müşterisi olunur. Ancak daha önce müşterisi olunmayan bir bankanın bankacılık ürünleri kullanıldığında, işlemler en yakın merkez şube üzerinden yürütülür. En yakın merkez şubeye bilgilerin gitmediği durumlarda ise, banka müşterisinin adresine en yakın olan şubeye bilgileri gider. Banka adres bilgilerine göre bir şube tanımlar. Banka ve kredi kartı şube kodu incelendiğinde, bankanın ikamet edilen bölge içerisinde olduğu görülür.

Bu Makaleye Yorum Yapın

Henüz yorum yapılmamış.

Sayfa başına git